Logo M+º

MAESTRACCIO

Logo M+º
HOME
BIOGRAFIE
ACHTERGRONDPIANO
ARRANGEERWERK
AGENDA (alleen openbaar)
CONTACT

MILOE CARLIJN

(zevende versie)

Kies hieronder of u eerst direct wilt luisteren naar het tien-seconden-fragment van het origineel:

of meteen naar het lange:

Als uw browser de "audio"-tag niet ondersteunt of geen mp3-bestanden kan afspelen kunt u hieronder de bestandjes downloaden en via een externe mp3-speler of programma beluisteren:
MC07saxoY10s.mp3
MC07saxoY.mp3
De zevende versie is de saxofoonkwintet versie. Bij mijn arrangeerlessen die ik op het conservatorium bij Ab Schaap volgde leerde ik onder andere de techniek "drop two". Het is een arrangeertechniek die een heel "open" geluid oplevert, terwijl toch complexe harmonieën kunnen worden gebruikt. Hoewel ik van het ene cliché in het andere stijlfiguur val, luister ik nog steeds graag naar dit arrangement. Misschien komt het door het lekkere geluid van vijf saxofoons, misschien is het wel de geslaagde "drop two"-techniek, ik weet het niet, maar het werkt nog steeds.
Een dergelijk arrangement kan zonder problemen uitgebouwd worden naar big-band of zelfs Broadway (Metropole Orkest!). Of omgebouwd tot close-harmony, vocaal dus. Hier kun je (misschien wel juist vanwege de cliché's) alle kanten mee op.
terug naar de lijst
De compositie, tekst en alle arrangementen op de demopagina zijn auteursrechtelijk beschermd en uitsluitend bedoeld voor demonstratiedoeleinden. Verspreiding is vrij toegestaan, onder voorwaarde van expliciete vermelding van de rechthebbende. Ieder ander gebruik, met name commerciële exploitatie zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbende, zal worden vervolgd. "De muziekwerken zijn auteursrechtelijk beschermd. Maestraccio B. Thomasse heeft toestemming voor gebruik verkregen van Buma/Stemra. Het gebruik van de muziekwerken van deze site anders dan beluisteren ten eigen genoegen en/of reproduceren voor eigen oefening, studie of gebruik, is uitdrukkelijk verboden. Het is verder niet toegestaan de muziekwerken te [weder]verkopen, verspreiden e.d.." Disclaimer
© 2008 Maestraccio